Persoonlijk, Reisinspiratie, Tips & Tricks

5 Redenen om te overwinteren in een warm land

15 januari 2017
Playa manglito

Het is koud en het kan nog kouder worden in de winter. Ik verlang dan altijd naar een warm land, waar het minimaal 25 graden is. Een strand erbij of mooie natuur en ik ben helemaal blij. Op vakantie gaan in de winter is al fijn, maar als dit voor een langere tijd zou kunnen is het al helemaal gaaf. Ik geef je 5 redenen om te overwinteren in een warm land.

Playa manglito

1 Vitamine D is goed voor je

Een goede reden om naar een warm land te gaan toch? Een soort van medische reden om naar een warm land te gaan. Vitamine D zorgt voor een goede opname van calcium, waardoor het dus een erg belangrijk vitamine is om stevige botten te behouden! Daarnaast heeft het lichaam ook Vitamine D nodig voor bijvoorbeeld het immuunsysteem. Ons lichaam kan zelf vitamine D aanmaken onder invloed van UV-B stralen afkomstig van de zon. Goed excuus om de winter te ontvluchten toch?

Koh Phi Phi

2 Zonnige dagen maken gelukkig

Je hebt vast wel eens gehoord van een winterdepressie. De dagen zijn kort en koud, waardoor je in een soort van winterdip komt. Overdag wordt de zon ook nog eens vaak bedekt door een dik pak wolken. Denk maar aan Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. De goede voornemens zijn al mislukt en de vakantie lijkt nog ver weg. Niet voor jou als je in de winter lekker de zon op gaat zoeken!

Koh Phangan

3 Je gaat weg wanneer bijna niemand op vakantie gaat

De kerstvakantie is wel een periode waarin het lijkt alsof heel Nederland vakantie heeft. De wegen zijn rustig en er is geen kip te bekennen in de trein. De weken ervoor of erna lenen zich uitstekend voor een fijne reis naar een warm land. Let dan wel op plekken waar het misschien juist hoogseizoen is voor andere landen, maar anders ga je een enorm rustige en fijn reis tegemoet. Stiekem kan je dan ook de mensen in Nederland een beetje jaloers maken met fijne foto’s uit het warme oord, maar dat is natuurlijk niet de hoofdreden om weg te gaan 😉

ait benhaddouplaya daaibooi

4 Voor een fijne prijs in de zon

De afgelopen 20 jaar zat ik zo’n beetje vast aan de schoolvakanties. Dit betekent ook dat de tickets in de zomervakantie niet altijd erg goedkoop waren. In de winter kun je naar heel veel bestemmingen voor een prikkie, denk maar eens aan Thailand. Je kunt ook naar een bestemming minder ver van huis, zoals Marokko, waar het vaak nog heerlijk weer is in de winter. Ook hier vlieg je voor niet al teveel geld heen. Qua accommodaties kun je het altijd zelf zo gek maken als je zelf wilt.

Playa Rancho LunaSanur bali

5 Het is heet, maar niet té heet

Ga je naar een land rondom de evenaar of op het noordelijk halfrond? Dan kan het daar ook een soort van winter zijn. Zo was het op Curaçao vorig jaar in de winter helemaal niet heet en had ik in de avond echt wel een vestje nodig. Overdag gutste ook niet het zweet over mij heen als ik een stukje had gelopen, wel zo fijn vind ik. En het water heeft op tropische eilanden altijd een aangename temperatuur, ideaal!

Ik kijk er nu al naar uit om naar Buenos Aires te vliegen op 1 februari. Daarnaast kijk ik ook stiekem al uit naar de vakanties buiten de schoolvakanties, veel goedkoper en vaak rustiger op de plek van bestemming. Ik kan het ook iedereen aanraden om eens te overwinteren in een warm land!

Ook in Europa de zon opzoeken!

Ook in Europa kun je de kou ontvluchten. Zo maakte het team van Skyscanner een mooie infographic over verschillende bestemmingen op een paar uurtjes vliegen mét heerlijke temperaturen in de winter.

Overwinteren

Ben jij al eens de winter ontvlucht?

Dit Vind Je ook Leuk

15 Comments

 • Reply Yvonne 15 januari 2017 at 18:31

  Ja! JA! JAAAA! I’m in!! Dit is echt een artikel naar mijn hart! Ik hou niet van winter, kou, donker en nat. Ik heb zelfs vandaag onze kids met hun vader op pad gestuurd met een slee door de sneeuw, haha. Terwijl de zon scheen nog wel. Ik functioneer echt 300% beter bij een beetje fijne temperaturen en veel zonne-uren. We waren vorige week in Marokko (met 24 graden en veel zon) en zag dat er zoveel gepensioneerde Europeanen met een camper rond trokken. Dacht bij mezelf: dat ga ik ook doen als ik oud en grijs ben. 😉

  • Reply Mellisa 15 januari 2017 at 19:23

   Haha wat een enthousiasme! Ik heb ook precies hetzelfde gevoel. Toen ik in Marokko 2 jaar geleden was, was het best koud in de nacht en overdag niet zo warm als bij jou! Die pensionado’s heb ik ook gezien, lekker op het fietsje de berg op of inderdaad met de camper.

 • Reply Linda | travellersoftheworld 15 januari 2017 at 19:58

  Goede redenen, ik wil heel graag de winter ontvluchten, maar tot nu toe ging ik steeds op citytrip naar koude steden in de winter :p een mooi strand of warme stad klinkt wel een keer heel fijn, want ik ben echt wel toe aan warmte

  • Reply Mellisa 17 januari 2017 at 21:45

   Haha, oei! Maar dat is ook leuk toch, citytrippen? Tijdens de studie vond ik het wel vaak lastig om weg te gaan naar de hitte.

 • Reply Jessica 16 januari 2017 at 04:42

  Haha en dit zijn precies de redenen waarom ik de winter ben ontvlucht en nu lekker op de Filipijnen zit te werken (al vallen hier nog wel de nodige buien regen) ;p En jij mag ook lekker bijna op pad!

  • Reply Mellisa 17 januari 2017 at 21:46

   Haha super fijn! Heel veel plezier!

 • Reply Sanne 16 januari 2017 at 17:36

  Ja, ik wil!! En dan het liefst meteen een maand of drie. Laten we nu over niet al te lange tijd de warmte opzoeken in Azië. Helaas alleen drie weken ipv drie maanden. Maar hee, het begin is er!

  • Reply Mellisa 17 januari 2017 at 21:47

   Jaaaa, ik zou dat elk jaar wel willen. Alvast veel plezier in Azië en hee 3 weken zijn ook ontzettend fijn.

 • Reply Dionne 18 januari 2017 at 12:04

  Jaaa! Er zijn altijd genoeg redenen voor vakantie (en zon). Vitamine D krijg je in nederland mar weinig, hihi! Ik heb gisteren een mid week naar Faro geboekt, ook voor wat zon in eind februari. 😀

 • Reply Aniek 21 januari 2017 at 14:25

  Ik houd ook alleen van kou als het tijdens wintersport is of als ik kan schaatsen. 🙂 Zeker nu ik met griep thuis zit zou ik zo willen verkassen naar een warme bestemming.

  • Reply Mellisa 22 januari 2017 at 22:07

   Wintersport heb ik stiekem ook wel zin in en schaatsen ook! Toch ben ik wel meer fan van warmere bestemmingen.

 • Reply anto 22 januari 2017 at 10:47

  Graag hoor … alhoewel ik koude en zonnige dagen als die van vandaag ook heerlijk vind 🙂

  • Reply Mellisa 22 januari 2017 at 22:07

   Voor even vind ik dit soort dagen prima, maar nu mag het wel weer wat warmer haha.

 • Reply Marcella 7 februari 2017 at 22:37

  Ik vind op reis gaan terwijl niemand vakantie heeft soms best lastig. Iedereen draait op volle kracht, en dan is je werk verlaten altijd makkelijk. Maar toch vind ik het fijn hoor. Heerlijk om alvast wat zon te pakken als het in NL nog veels te lang koud en donker is :-/

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.