Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Europa, Verenigd Koninkrijk

3 gratis musea in Londen

20 februari 2016
british museum londen

Voor mij best een record in 3 dagen, aangezien ik niet zo’n museum fan ben. Het bezoeken van deze musea was ook nog eens gratis! Er zijn heel veel gratis musea in Londen, maar ik bezocht Tate Modern, het British Museum en het Natural History Museum. Lees hier wat ik van deze musea vind.

tate moderntate moderntate modern

Tate Modern

Het gebouw is erg indrukwekkend om te zien, het bestaat namelijk uit 4,2 miljoen bakstenen. Dit is het hart van moderne kunst in Londen, dus verwacht veel abstracte kunst. De collectie wisselt erg vaak, zelfs de permanente collectie! Als je specifiek op zoek bent naar een werk van Andy Warhol of Piet Mondriaan, heb je of geluk, of juist net pech… Zo kun je Tate Modern vaker bezoeken en toch nieuwe kunst zien. Ik vond er zelf vrij weinig aan, want ik ben dus zo’n persoon die niet van moderne kunst houdt. Een Andy Warhol of Dalí vind ik nog wel leuk om te zien. Helaas hingen er heel veel werken zoals hierboven en dat boeit mij totaal niet.

Wil je weten of een specifiek schilderij te bezichtigen is? Kijk dan even op de website van Tate Modern. Bij de beschrijving van het kunstwerk staat of het ‘on display’ is of niet!

British museum britishmuseum Britishmuseum

British Museum

Dit is echt een gigantisch museum met allerlei stukken uit verschillende eeuwen en landen van over de hele wereld. Je kan hier met gemak een hele dag doorheen dwalen en dan nog heb je niet alles gezien. Er zijn collecties van het oude Egypte tot aan Azië en van het Midden-oosten tot aan sculpturen van de Grieken. Zo heeft het museum ook een groot aantal mummies, wat ik een klein beetje eng vond om te zien. Vooral de collectie over het oude Egypte vond ik erg indrukwekkend en de schattige potjes en pannetjes uit Azië waren stiekem ook best leuk om te zien. Er staat zelfs een Moai uit Chili afkomstig van Paaseiland!

Niet alleen de stukken in het museum zijn mooi, maar ook het museum zelf is een plaatje om te zien. Ook leuk om te weten: het museum is op vrijdagavond geopend! Zo kun je lekker rustig in de avond ronddwalen in het museum, terwijl iedereen in een pub zit 😉

Natural history museum natural history museum natural history museumnatural history museum

Natural History Museum

Ben je fan van skeletten van dinosaurussen of andere grote beesten die ooit op deze wereld hebben geleefd? Dan ben je in dit museum aan het goede adres! Wellicht is het soms wel meer op kinderen gericht dan op volwassene, maar wat maakt dat uit! Ik vond alles erg interessant om te zien. Enkele skeletten zijn opgebouwd uit botten die echt zijn gevonden, andere bestaan uit echte botten en een deel replica en er zijn natuurlijk ook replica’s. Het museum is opgebouwd in zones waar verschillende diersoorten worden tentoongesteld. Zo vind je in de ‘blue zone’, het skelet en een model van de blauwe walvis (die helaas tijdens mijn bezoek onder constructie was).

Ik heb lang in de rij gestaan voor de T-rex bij de dinosaurus expositie. Dit vond ik niet echt de moeite waard als volwassene. Je vind er een T-rex die beweegt en schreeuwt, wat erg spannend in het donker als je 8 jaar bent. Als 24-jarige raakte ik er niet erg van onder de indruk ;). In het weekend is dit museum echt gigantisch druk, dus als het kan zou ik het bezoekje doordeweeks plannen!

Verder zijn er nog veel meer gratis musea in Londen, maar dit zijn er 3 die ik heb bezocht in een weekendje Londen. Mijn tip is om hier vroeg in de ochtend heen te gaan, zodat je in de middag andere dingen kunt doen!

Wat zijn jouw favoriete gratis musea in Londen?

 

Dit Vind Je ook Leuk

No Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.