Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Reistips, Tips & Tricks

Mijn 10 meest favoriete reisapps

17 oktober 2016
reisapps

Eerlijk is eerlijk, ik kan echt niet zonder mijn telefoon op reis. Nu is mij dat wel gelukt in Cuba hoor, maar het is toch fijner als je hem gewoon kan gebruiken mét internet. Niet alleen om het thuisfront op de hoogte te houden van waar ik zit, maar ook vanwege de onmisbare reisapps. Dit zijn mijn onmisbare reisapps op mijn telefoon!

1. Maps.me

Man man man wat ben ik toch vaak chagrijnig geweest tijdens het reizen. Dan konden we de weg niet vinden, of waren we weer te vroeg afgeslagen. Dit hoeft nu gelukkig niet meer sinds ik de gratis navigatie app Maps.me heb ontdekt. Het handige van deze app is dat je hem ook offline kunt gebruiken. Je hoeft dan alleen maar de kaart te downloaden wanneer je internet hebt en je kunt hem dan ook zonder internet raadplegen. Er staan ook restaurants e.d. in, dus als je alleen de naam van dat ene restaurant hebt onthouden, dan kom je er ook! Maps.me navigeert je via GPS naar je eindbestemming. Dit zijn niet altijd de meest handige routes, maar je komt er wel!

2. Tripadvisor

Wat moet ik zonder Tripadvisor naast mijn Lonely Planet? De restaurantjes en hotels in de Lonely Planet zitten vaak propvol met backpackers met dezelfde gids als jij in je hand. Daar heb ik vaak geen zin in. Maar zomaar ergens gaan eten valt vaak vies tegen. Daarom zijn reviews altijd ontzettend handig en de meeste restaurants zijn al gereviewed door andere reizigers. Zo kies ik dus altijd op basis van goede recensies een leuk restaurantje!

reisapps

3. Booking.com

Hetzelfde geldt eigenlijk voor een hotel. Ik vind het niet fijn om zomaar ergens aan te komen zonder een hotelboeking. Met je backpack door de straten slenteren op zoek naar een fraaie kamer, niks voor mij! Dus boek ik voor de volgende bestemming alvast een fijne kamer. Ik sorteer de hotels altijd op prijs, kijk naar het cijfer en de beoordelingen. Tadaa ik heb een fijne kamer voor een goede prijs!

4. Skype

Op reis wil ik graag met het thuisfront in contact blijven. Nu is dat niet zo moeilijk aangezien iedereen Whatsapp heeft. Behalve mijn moeder. En dus wil ik die graag spreken, maar we weten allemaal dat een minuutje bellen vanuit Thailand onmogelijk duur is. Ook wil ik wel eens een hotel of tourbureau bellen met een vraag. Daarom koop ik altijd Skype tegoed! Je kan hiermee via Skype (het internet dus) vanaf 2,1 cent/min bellen naar allerlei nummers, ook mobiele! Ik kan dus voor weinig geld, lekker lang met het thuisfront bellen.

5. Currency Converter Plus

Al die wisselkoersen, het fluctueert aan alle kanten! Ik kijk regelmatig naar de wisselkoersen op reis, maar ook vooraf. Zo kun je goed anticiperen op fluctuaties met je budget. Zo was mijn reis vorig jaar naar Thailand 10% duurder dan normaal vanwege de ‘slechte’ euro. Ook is het handig om voor je volgende cash-opname even naar de koers te kijken. Dan weet je wat je te wachten staat. Geen ster in hoofdrekenen? Dan is deze app ook heel handig! Sta je op dat ene marktje te onderhandelen voor die mooie leren tas, kun je het snel even omrekenen naar euro’s en kun je beslissen of je akkoord gaat.reisapps

6. Skyscanner

Regelmatig vliegtickets zoeken voor een fijn prijsje. Stiekem doen we dit allemaal toch? Op Skyscanner.com kun je zelfs als bestemming ‘Overal’ invullen, waardoor je op een specifieke datum de goedkoopste vliegtickets te zien krijgt. Nog even in je pauze voor dat ene vrije weekend een bestemming uitzoeken met de goedkoopste tickets? De Skyscanner app helpt je daarbij!

7. Google Translate

Waar ben ik zonder de Google Translate app. In de meeste landen spreekt men wel engels, maar in Spaanstalige valt dit vaak vies tegen. Ik kan door de lessen van Debby inmiddels wel een aardig woordje Spaans, maar toch is het wel fijn om een woordenboek op zak te hebben. In deze app download je eerst het woordenboek zodat je hem offline kunt gebruiken, ideaal! Ook zinnen kun je vertalen, al zullen die grammaticaal niet altijd helemaal kloppen.

reisapps

8. GGD reist mee of Thuisarts.nl

Ben je ziek op reis en heb je geen flauw idee wat je kunt doen? Download dan vooraf de app van de GGD of Thuisarts.nl. Hier staat in ieder geval betrouwbare informatie over allerlei (reizigers)ziektes. Als je zomaar erop los gaat googlen kom je bijna altijd uit op het feit dat je direct naar het ziekenhuis moet en een of andere enge ziekte onder de leden hebt.

9. Guides by Lonely Planet

Ik ken deze app sinds kort, maar wat staat er veel informatie op deze app! Je download de bestemming naar keuze en je krijgt mega veel informatie. Waar kun je het beste eten of wat moet je echt zien volgens de experts van Lonely Planet? De app is een soort van Tripadvisor meets reisgids. Leuk voor extra informatie!

Duolingo

10. DuoLingo

Wil je wat woorden leren van het land waar je naartoe gaat of al bent? Dan is DuoLingo een grappige manier om een basis te leggen. Zo ben ik begonnen met Spaans via DuoLingo en stiekem heb ik er meer van geleerd dan ik had verwacht! Heb je de app te lang niet gebruikt? Dan wijst de uil van DuoLingo jou hierop en krijg je een reminder.

Ik heb zelf een iPhone dus deze apps kun je allemaal vinden in de App store.

Foto’s: Shutterstock

Wat is jouw favoriete reisapp?

 

Dit Vind Je ook Leuk

3 Comments

 • Reply Josanne - Reisbloggers 17 oktober 2016 at 11:43

  Booking.com is mijn favoriete app anders zouden we geen onderdak hebben ;).
  Wij boeken vaak een avond van te voren de volgende nacht dus zijn we die app heel erg nodig.

  Daarnaast houd ik van de sociale media om onze volgers op de hoogte te houden met o.a. instagram & Facebook.

 • Reply Marlies 3 november 2016 at 19:32

  Ik kende ze nog niet allemaal dus bedankt voor deze tips!
  Ik gebruik heel vaak Booking.com, Google maps en Translate. Naast mijn social media natuurlijk.

  • Reply Mellisa 3 november 2016 at 22:35

   Ja fijne apps zijn dat hè 🙂 Social media inderdaad ook standaard!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.